Skrill pénzküldés

Skrill pénzküldés

 

Hogyan tudok pénzt küldeni a Skrill-el?

Miután bejelentkezett a számlájához kattintson a "Send Money" fülre és kövesse az útmutatást. A pénzküldéskor ki kell választania, hogy milyen pénznemben és mekkora összeget szeretne küldeni. A kifizetés végrehajtásához csak a kedvezményezett e-mail címére van szüksége.
Figyelem! Pénzküldemény indításakor a számlaegyenlegének fedezetet kell nyújtania a küldeni kívánt teljes összegre, valamint a tranzakció díjára!

Mielőtt pénzt küldhetnék, fel kell töltenem a számlámat?

Igen. Először pénzt kell elhelyeznie a számláján. Ennek legegyszerűbb módja a banki átutalás. Bejelentkezés után menjen a következő oldalra:
================================================
"My Account" > "Upload" > válassza a "Manual Bank transfer" fizetési módot > megkapja a tranzakciót azonosító ID számot és az átutalási megbízáson feltüntetendő banki adatokat.
================================================
Ezután indítsa el számlavezető bankjánál az átutalást. Ne felejtse el feltüntetni a tranzakciót azonosító ID számot az átutalási megbízás közlemény rovatában. Ha számlájára nem banki átutalással kíván pénzt küldeni, akkor lehetőség van Neteller-el, Bitcoin-nal vagy Visa/Mastercard kártyával feltölteni a számlát.

Van-e a pénzküldésnek felső összeghatára?

Számlájához az Ön felhasználói státuszától függően van beállítva a pénzküldés felső összeghatára. A jelenleg érvényes összeghatárt a következő módon ellenőrizheti. Bejelentkezés után menjen a következő oldalra:
================================================
"My Account" > "Settings" > "Limits & Verification".
================================================
Alapesetben minden számláról 90 napon belül legfeljebb 1.000 euró összértékben lehet pénzt küldeni, illetve kivenni, ezt az összeget azonban lehetőség van megnövelni, amennyiben számláját hitelesíti. Ez így lehetséges:
- Először is el kell végezni egy befizetést pl. banki átutalással. Ez lehet egy viszonylag kisebb összeg. Majd lehetőség lesz verifikálni a számlát, ami személyes dokumentumok szkennelt képének feltöltésével lehet. Ezek a dokumentumok lehetnek:

  • Jogosítvány mindkét oldalának feltöltése
  • Az útlevél fényképes oldalának feltöltése
  • Személyigazolvány mindkét oldalának feltöltése

A vállalkozások hitelesített számláinak nincs felső pénzküldési összeghatára.

Mennyi ideig tart a pénzküldés?

A tranzakciók azonnal teljesülnek. Ha azonban a címzett még nem Skrill tag, először értesítjük hogy regisztrálja magát a www.skrill.com oldalon, hogy átvehesse a részére érkezett pénzküldeményt.

Olyasvalakinek is küldhetek pénzt, aki még nem Skrill tag?

Igen, az utalás pillanatában a címzett nem kell, hogy Skrill tag legyen, az email-címére érkezett pénz felvételéhez azonban már regisztrálnia kell.

Vissza lehet-e vonni a már teljesített tranzakciót?

Ameddig egy tranzakció függőben van, bármikor visszavonható. Bejelentkezés után menjen a következő oldalra:
================================================
"My Account" > "Account Overview" > kattintson a "Cancel" linkre a függőben levő tranzakció mellett.
================================================
Amennyiben a tranzakció már teljesült, a Skrill nem tudja visszavonni a kifizetést. Ebben az esetben azt javasoljuk, vegye fel a kapcsolatot közvetlenül a címzettel és állapodjon meg vele a pénz visszaküldéséről.

Mi történik az elküldött pénzzel ha a címzett nem veszi át?

Előírásunk szerint 14 napot követően minden olyan tranzakciót visszavonunk, amelynek címzettje nem jelentkezik a pénzért és az összeget visszahelyezzük a feladó számlájára.

Mennyibe kerül a pénzküldés?

1,9% max. 20 Euro tranzakciónként.

Milyen deviza árfolyamot alkalmaznak, ha a számlámétól eltérő pénznemben kívánok pénzt küldeni, vagy ha a címzett más pénznemben vezeti a számláját, mint én?

Úgy gondoljuk, nagyon kedvező árfolyamokat alkalmazunk. Az Európai Központi Bank naponta közzétett referencia árfolyamait használjuk 3,99%-os árfolyamréssel vételi és eladási irányban egyaránt. Az árfolyamrés nem egy rejtett költség, hanem a devizapiac árfolyam ingadozásaiból fakadó kockázatok kivédését szolgálja. A mi árfolyamaink a bankok és a főbb devizakereskedelmi központok árfolyamaihoz viszonyítva nagyon kedvezőek.